Невероятно но факт: Porsche, лимузина, теглич

Здравият разум ни казва, че тези три думички не могат да образуват словосъчетание. От Porsche, най-печелившата автомобилна компания в света ни опровергават. Марката, която системно показва кукиш на своите пуристи (предно разположени двигатели, край на въздушното охлаждане, SUV, дизел, както и четириврато GT) отново втрещява. Този път с опцията „електронно управляван теглич” за новата Panamera.

 

Въпреки, че пишка, надигнала глава изпод задната броня е типична за пикап или семейно комби, бързоходната лимузина на Porsche ще може да се поръчва точно с такава екстра. Единственото успокоение в случая е, че този позор ще може да се скрива с натинскането на едно единствено копче. 

Това обаче не отговаря на основният въпрос: „Кой, по дяволите, ще използва спортна лимузина, за да тегли каравана или ремарке?” Подозренията на БГ Автоблог са, че хората, способни да платят между $125 и 175 хил. някак ще успеят да се бръкнат за други $30 хил., за да притежават истински 4х4 автомобил, перфектен за теглене на лодка, каравана или ремарке. 


More from Бранимир Николов
Механика на флуидите с UV боя, неонови лампи и Ferrari California T
Пубертет, каран през 90-те години минаваше под знака на „марковите маратонки“ и...
Read More