BMW, Audi: Войната на рекламите

Полемиката е едно крайно интересно за кибиците и в същото време възпитано за участниците занимание. За добро или лошо, полемиката е рядкост в наши дни … Виж, скандалчетата са друга история.

За сметка на това, BMW и Audi ни пълнят душите с атрактивно ритане по кокалчетата като за целта използват билборд реклами. Ние се настаняваме на диваните и гледаме този креативен спектакъл.

Дилър на Audi в Южна Калифорния показа реклама на новата А4 със слоган „Ти си на ход BMW. Конкурентите им от представителството на баварската марка в град Санта Моника отговориха със реклама на новото М3 и краткото послание „Шах и мат”.

Щатските блогъри незабавно се закачиха за студената война на немските марки и предложиха бляскав отговор за Audi: „Шахът никога не е бил нашата игра”

Рекламните войни в автомобилния бизнес са приятно зрелище, особено когато се водят чрез най-добрите агенции. Все още се помни полемиката между BMW и Audi, от която обаче се възползва … Subaru.

Преди години баварците използваха реклама, за да поздравят конкурентите си от Audi със спечелването на титлата Южноафриканска кола на годината за модела А4. Посланието е от „Световната кола на годината за 2006”. Маркетинг спецовете на Audi си седнали на четирите букви и измилили блестящият отговор: „Поздравления за BMW за титлата Световна кола на годината за 2006/От шесткратния победител в 24-е часа на Льо Ман (2000-2006)”

Тогава от нищото изскачат нашите любимци от Subaru (които ако продължат с уродливия дизайн, няма да са ни чак толкова любими) с посланието „Поздравления за Audi и BMW за спечелените конкурси за красота/От победителя в конкурса Двигател на годината за 2006”.

Браво момци!

Източници: Autoblog, Jalopnik, Fishki

Tags from the story
, ,
More from Бранимир Николов
MINI John Cooper Works: Да изчезнеш за 90 минути
John Cooper Works изданията на MINI са чиста наслада, която компенсира всичките...
Read More