Лада Сибирячка Снегоходская: Зимата в Русия иска подготовка

В случай, че живеете в слабонаселената част на Сибир, пътищата са рядкост, а поддръжката им изключение – значи е ясно, че нормалната кола не става. Още по-малко любимата на всички ни Лада. Руснакът Александър Целман обаче е намерил цаката на тази ситуация. С неговото изобретение, стандартният ВАЗ 2104 се превръща в снегоход, който представлява кръстоска между щатски бигфут, моторна шейна и автомобил. Яко!!!

lada_sibirjachka_snowmobile

Изобретателят твърди, че трансформацията отнема не повече от 1 час. Другото предимство на приспособлението е неговата крайна простота. Т.е. то е надеждно или ако не е такова, може да бъде ремонтирано дори от лаик. Все пак всички сме присъствали на разглобяване на семейната жигула по пътя за някъде.

За да може баба Лада да се трансформира в истинска сибирячка, стандартния ВАЗ 2104 се качва на платформа ремарке. Свалят се задните гуми, върху чиито барабани се монтира нещо като велосипеден венец, задвижващ с верига огромните гуми с ниско налягане. Предните гуми остават, но ската на ремаркето се връзва с кормилното устройство. Шофьорът със сигурност трябва да има много здрави ръце, защото за баба Лада със серво на волана още не сме чували.

Резултатът е автоснегоходка с разход на гориво от около 20 л. на 100 км. Но пък вътре е топло 🙂 Музиката на промоклипа е по-подходяща за някое сериалче от Playboy канала, но пък дава представа за способностите на Лада Сибирячка. Цената на приспособлението обаче остава тайна…

Виж видео

И си припомни за Ролс Ройса на Ленин, за да не се чудиш какво може да ти донесе някоя Октомврийска революция.

Lenin's_1922_Rolls-Royce

More from Бранимир Николов
SLS Gullwing: Чайката
Студена февруарска сутрин през 1954 г. Улиците на Ню Йорк са влажни,...
Read More