MINI Cooper JCW: БГ Автоблог е влюбен отново

Още с наближаването на редакцията на Автожурнал и Мотоклуб (тези благи старци-разбойници :)), очите ми се впиха в синия МИНИ Купър паркиран пред сградата. Гигантски джанти, огромни спирачки, халогени пред решетката на радиатора, пощенската кутия, през която дишат турбините. А дали тази красотица не е спешъл изданието John Cooper Works (JCW)? Няма грешка, съвсем истинско турбинирано МИНИ. Тази кола е съвсем истински Уличен боец, поради което правим два – три грозни кадъра, за да споделим радостта от срещата си с нея.

Благи приказки със стари приятели, споделяме радости и болки, псуваме кризата, шегуваме се… Докато не става ясно, че ключовете и документите на това MINI Cooper JCW са в един от колегите. Е, как така няма да направим кръгче 🙂 ? Слушам предупрежденията, че с тази кола трябва да се внимава, игнорвам на ум. На глас казвам “да, да”.

Пожелавам на всеки да се докосне до 211 к.с. изцедени от двигател 1600 см3 с турбокомпресор и да усети точно този звук. Да види лампата на тракшън контрола, която свети като обезумяла на 2-ра предавка, без да риташ грубиянски. И отново – звукът.

Надяваме се БГ Автоблог да успее да те срещне с тази турбинирана кошница и да сподели дали тракшъна се активира и на 3-та 😉

More from Бранимир Николов
Ferrari планира 6 нови модела за следващите две години
Италианската компания обяви плановете си за следващите няколко години, според които предстои...
Read More