Българска работа, ама хубава (да не повярваш!)

Най-мощното Grand Cherokee, което можеш да засечеш в България е доработено в … България. Изненадка, а? И ако турбото е дело на калифорнийците от Vorteh, перфектно инсталирано от тунерите на Overdive, то интериорът на тази летяща офроуд каляска си е чисто нашенска работа. И мирише на МНОГО (и) скъпа кожа.

Тъй като шансовете ти да седнеш в тази кола се оценяват на близки до нулата, ние ще ти разкажем какво има и какво няма вътре. И после ще можеш да се дуеш, все едно някой те е разхождал с най-здравото Grand Cherokee в България.

Интериорът е в различни нюанси на сивото плюс щипка-две карбон на вкус, както би казал най-облият телевизионен готвач. Българското студио Vilner изкормя целия джип, за да облече интериора му отново, но в стилна комбинация от естествена кожа и алкантара. Тъй като всички говорят за последното, но всъщност никой не знае какво е точно (и защо, по дяволите, едно салонче от алкантара товари фактурата за чисто новата ти кола с поне няколко хилядарки в евро) ние ще кажем ясно и високо. Алкантарата не е еленова кожа, а съвсем изкуствен и много хай-тек микрофибър. Толкова хай-тек, че се предлага с цената на естествената кожа, обаче се чисти лесно, издържа много, изглежда като скъп велур и е перфектна за тавана, таблото, седалките, волана или за корите на вратите.

Връщаме се към интериора на червеното Grand Cherokee, който обажда карбон върху скоростите, ръчната спирачка и волана. Всъщност те са облечени с карбонова кожа, която перфектно имитира безбожно скъпия истински карбон. Ако си толкова голям баровец, във Vilner могат и това да ти направят. Но целта им в случая с бруталното Grand Cherokee е да създадат усещане за нещо много по-специално в сравнение с оригиналния пластик-фантастик интериор на всеки модерен Jeep.

Цялата сива композиция в проекта е увенчана с червени шевове, които дискретно напомнят за великолепното червено, в което е боядисан автомобилът. А всяка една от седалките, както и таванът са с дизайнерски щампи с вплетен надпис „600 SRT”. Цифричката показва броя на кончетата под предния капак, а второто на езика на Grand Cherokee означава V8 двигател от Street and Racing Technology серията на Chrysler.

Виж още впечатляващи интериори на www.vilner.eu

Бранимир Николов

Търси автомобилни истории и разказва за хората зад тях