Впечатляваща F1 колекция в мащаб 1:20

След развода, повечето мъже не успяват да се справят незабавно със свободата, която ги връхлита. Но един бразилец има много ясна представа на какво ще посвети времето, енергията и парите си. И това не е друга жена. А колекция от модели на болиди от  Ф1 в мащаб от 1:20.

Член на форума F1Modelling (F1M) с никнейм mtrspeed сподели със съфорумците своята колекция. И им отнесе главите. Нашите също.

Бразилецът е събрал около 1400 модела, 500 от които са направени от него и негов приятел. mtrspeed  може да се похвали и с впеталяваща библиотека с много книги и списания за Ф1. Фотографиите красноречиво говорят за гигантска колекция с (почти) всички болиди на различните отбори, включително ретрозвезди като Тирел и Лижие.

Нещо повече, голяма част от интериора на жилището на mtrspeed също е посветена на най-елитната бензинова надпревара. Лампи, маси и мебели са изработени или наподобяват на различни елементи от Ф1 болиди. Подът, стените, както и дори възглавниците и чаршафите в спалнята са карирани като флага, с който се бележи финала на всяко авто-мото състезание.

Бранимир Николов

Търси автомобилни истории и разказва за хората зад тях