Даника Патрик: Горещо от пистата

Спомни си за Сабине Шмид, германката която предлага екстремни кръгчета на Нюрбургринг на борда на нейното високоскоростно такси БМВ М5. Тя кара като богиня. А сега си спомни за Мегън Фокс от филма Трансформърс, която задължително присъства в първата двайсетица на класации като „100-те най-секси жени на годината”. Тя изглежда като богиня.

А сега ти представяме младата и красива американка Даника Патрик. Тя кара божествено и (може да) изглежда така. И е единственият автомобилен пилот, с който бихме пожелали да си легнем ВЕДНАГА! Само на 29 години, Даника успя да впише името си в историята на автомобилния спорт като първата жена спечелила състезание от Indy сериите в САЩ. Впечатляващо! Както и кориците й за Sports Illustrated, фотосесиите за FHM, Maxim и Vanity Fair.

Безспорно Даника е момиче, което заслужава внимание. И повярвайте, тя го получава в родината си. Като всяка амбициозна дама, в нея няма капка притеснение да използва активите си по начин, осигуряващ максимална изгода. Комбинацията от няколкото полу рискови фотосесии, спорадичните успехи в елитни състезания и участието й в провокативни реклами я превръщат в потенциална звезда.

В чест на истината, Даника Патрик получава едни от най-тлъстите чекове сред пилотите в Indy. А в NASCAR, където кара спорадично, тя се разписва срещу по-висока заплата от много свои конкуренти. И то при положение, че е спечелила едно единствено състезание и то след като на лидерът Хелио Кастроневес му свърши бензина. Победа, но не безспорна.

ОК, тя не е новия Андрети, макар да кара за неговия отбор в Indy сериите. Но за сметка на това, смело налита на бой, ако бъде засечена от друг пилот. Също като през 2008 г., когато в питлейна на 500-те мили на Индианаполис Даника Патрик отнася излизащия от бокса Райън Бриско. И двата болида са с потрошено окачване и отпадат. Тогава напористата Даника тръгва да раздава юмручно правосъдие точно пред (разумно от нейна страна) тв камерите и охраната. Окумуш мома, как да не я харесаш!

Всичко това я превръща повече в медийна звезда, отколкото в звезда на моторните спортове. И макар да е радост за окото, тя рядко се разбира с механиците си. Освен това по адрес на Даника Патрик упорито се говори, че е единственият пилот в NASCAR, който отказва да научи най-базовите елементи на автомобила си. И съответно не може дори да се доближи до оптималните настройки, което обяснява и посредственото й представяне в тези серии.

Удивителна метаморфоза за малката мажоретка с голямата любов към картинга, преминала британска академия за пилоти, където е учила заедно с Дженсън Бътън, световният шампион от Ф1. Но когато имаш 12 спонсорски договора и бръмчиш с роудстър Pagani Zonda в клип на Джей Зи, нещата вероятно изглеждат по малко по-различен начин. При това положение трябва да знаем, че имаме шансовете да видим Даника Патрик и в CSI: New York, където получи епизодична роля. Появата й като персонаж в рисуван комикс посветен на самата нея ни хваща неподготвени, но сякаш … нямаме против.

И мъничко съжаляваме, че се размина с Ф1, където беше пред подписване на договор с отбора на Honda, но точно за сезона, в който японците решиха да се откажат от сериите на Бърни Екълстън.

Бранимир Николов

Търси автомобилни истории и разказва за хората зад тях