Bugatti: Моторница с 1001 к.с.

Като много други проекти за лодки и яхти с логото на автомобилни компании и този ще остане на хартия. Но е истинска красота. Той ползва алуминия и карбона, от които е създаден Veyron и ги превръща в 10 метрова моторница, напомняща на космически кораб от Междузвездни войни

Bugatti Veyron определено доказа себе си като краля на пътя, но какво се случва, когато пътя свърши? 2/3 от земната повърхност е вода, което мотивира дизайнерът Бен Уолш да нарисува моторна лодка, каквато само Bugatti биха произвели.

Възпитаник на Кралския колеж за изкуства във Великобритания, Уолш е автор на интериорния дизайн в концепцията Cadillac Converj. След като напуска студиото за авангарден дизайн на GM той започва работа като интериорен дизайнер в PSA Peugeot – Citroen. Очевидно има афинитет към френските автомобили и може би това го спира пред Bugatti Veyron Sang Bleu – сребърно синьото издание на легендарното купе.

Като много други проекти за лодки и яхти с логото на автомобилни компании и този ще остане на хартия. Но е истинска красота. Той ползва алуминия и карбона, от които е създаден Veyron и ги превръща в 10 метрова моторница, която леко напомня на космически кораб от Междузвездни войни. Винтът е един единствен и напомня за връзката на лодката с Bugatti Veyron. А тя се състои в уникалния W16 двигател с 1001 к.с.

More from Бранимир Николов
Maserati Kubang: Вероятно светът има нужда от него
Ъъъ, сякаш предпочитаме комби версия на Quattroporte пред поредната тлъста 4х4 каляска....
Read More