Tesla Model S от Vilner: Електростил

Стилистите от Vilner са сред създателите на интериора на първия електрически суперавтомобил – Rimac Conecpt One. Днес те споделят с нас работата си по първия електрически бизнес седан – Tesla Model S. Щатската машина е с цена над $100 хил. долара, но въпреки нея интериорът е някак блед. Пластмасата е в изобилие, а качеството на изработка е компромисно. Всичко това се фиксира с красива комбинация от цветове и материи, които превръщат дефектите в ефект.

Българските автомобилни стилистите от Vilner са сред създателите на интериора на първия електрически суперавтомобил – Rimac Conecpt One. Днес те споделят с нас работата си по първия електрически бизнес седан – Tesla Model S.

Щатската машина е с цена над $100 хил. долара, но въпреки нея интериорът е някак блед. Пластмасата е в изобилие, а качеството на изработка е компромисно. Всичко това се фиксира с красива комбинация от цветове и материи, които превръщат дефектите в ефект. Отвън, покритата с пианолак предна част е заменена от карбонов композитен материал, който дава нотка на състезателна ексклузивност. Същата терапия преминават и огледалата.

Отвътре, светлият таван, с който колата излиза от завода отстъпва място пред двуцветна комбинация в черно и червено, изпълнена от алкантара. Червеното е използвано за ръбовете на сенниците, козирката над километража и в дъното на волана. Средите на седалките също са от червена алкантара, а страничните им части са от черна напа. Декоративните им шевове интерпретират „електрическите“ линии, прокарани с алуминиевите апликации. Екипът на Vilner решава и ключов ергономичен пропуск на инженерите на Tesla, като увеличава дължината на подлакътника с 12 см., за да може пасажерите на предните седалки да получат необходимия комфорт при по-дълго пътуване.

Tags from the story
,
More from Бранимир Николов
Отиде си създателят на Porsche 911
„Дизайнът трябва да е функционален и това е първото, което трябва да...
Read More