Пежо 508 е българският автомобил на годината за 2019

Изненадващо, предложението на французите от Пежо в затихващия D-сегмент в лицето на Peugeot 508 бе избран за автомобил на годината в България за 2019 г. Още по-изненадваща е голямата му преднина пред втория в класирането – Ford Focus. Всяка година, Прес Авто Клуб – България, обединяващ автомобилни журналисти организира гласуване сред членовете си за автомобил на годината. Този път категориите бяха 5 на брой, като победителите в тях се подлагат на ново гласуване, което тази година отличи новото Пежо 508. Това е до голяма степен изненадващо, на фона на двете силни предложения в С-сегмента в лицето на Ford Focus и KIA Ceed, които със сигурност ще генерират доста продажби у нас. Истината обаче е, че новото 508 е изключителен, дързък и безбожно красив автомобил, макар да има силно изразени недостатъци.

Изненадващо, предложението на французите от Пежо в затихващия D-сегмент в лицето на Peugeot 508 бе избран за автомобил на годината в България за 2019 г. Още по-изненадваща е голямата му преднина пред втория в класирането – Ford Focus.

Всяка година, Прес Авто Клуб – България, обединяващ автомобилни журналисти организира гласуване сред членовете си за автомобил на годината. Този път категориите бяха 5 на брой, като победителите в тях се подлагат на ново гласуване, което тази година отличи новото Пежо 508. Това е до голяма степен изненадващо, на фона на двете силни предложения в С-сегмента в лицето на Ford Focus и KIA Ceed, които със сигурност ще генерират доста продажби у нас. Истината обаче е, че новото 508 е изключителен, дързък и безбожно красив автомобил, макар да има силно изразени недостатъци.

В останалите категории победителите са BMW X5 в категория 4х4 с нищожна преднина пред VW Touareg и Honda CR-V. Ван на годината стана Peugeot Rifter, за градска кола на годината бе избрано Volvo XC40 (миналогодишният автомобил на годината в Европа), отличието за екоавтомобил бе отнесено от електрическия Nissan Leaf, а за премиум кола бе избрано BMW 8-серия.

Това издание на конкурса Автомобил на годината се проведе с подкрепата на горивата OMV Maxx Motion и лидерите в авторепаратурата Лазурит.

More from Бранимир Николов
Мерцедеси със странни имена
Автобиографията на марката Mercedes започва през ХІХ век с патентоването на първия...
Read More