Машини с двигател на Viper

 

Dodge Ram SRT 10

Ултимативната хормонална заявка пред някой калифорнийски Голдс Джим, този пикап е крайно неразбираем в Европа. Има аеродинамиката на кутия за обувки, разход като на МТЛБ, само две места и леген, който никога няма да се ползва по предназначение. SRT 10-ката се представя с 8,3 литров Viper двигател, който в тази си разновидност постига 507 к.с. и 712 Нм въртящ момент, достатъчен да премести байкушевата мура. Бруталната мощност дава ускорение от 4,9 сек. Този анаболен работяга не печели особено много купувачи заради потресаващия разход на гориво от 26 л./100 км. градски пробег. Произведени са по-малко от 10 хил. екземпляра, което го поставя близо до съвременните уникати.

 

Velocity 360 Twin 8.3L V10

Потресаваща моторница, каквато добре охранените момчета, разхождащи перхидролени гърли на марината в Св. Влас вероятно нямат. Нито техните повелители. Сигурно защото отворковците, които са наясно с това отказват да им подшушнат каквото и да било за Velocity 360. Която е ултимативната моторница, не само защото впечатлява с външния си вид. Способността да те движи със 150 км. час върху водната повърхност е действително изключителна. Лодката се задвижва от 2 (точно така, два) Viper двигателя с комбинирана мощност от около 1300 к.с. Ако видите такава в Маями, озъртайте се за Хълк Хоган!

 

Sniper

Показана за първи път на половинвековния юбилей на щатското (разбира се) списание Хот Род, тази кола е нарисувана от Чип Фус и построена от Трой трепание. Sniper започва живота си през `54-та като кабрио на Plymouth Belvedere, драстично модифициран и с помощта на Том Гейл, вече бивш шеф дизайнер на Chrysler. С 480 к.с. под предния капак, този хот род не само изглежда заплашително, но и се държи така. Това, което не знаете е, че фаровете са краднати от старата Е-класа на Mercedes, а зеленият лак е комбинация от два – „Дийп Мос” зелено и зелено „Испанска маслина”…

 

Dodge Tomahawk

На автосалона в Детройт през 2003 г., Dodge отнасят глави на зяпачи и журналисти с прототипа Tomahawk, адаш на крилатите ракети, които Обама може да прати нанякъде с клавишна комбинация и ядрено куфарче. Въпреки четирите си колела, Tomahawk се води мотоциклет. Естествено разполага с V10 Viper двигател с 507 к.с., които биха му дали максимална скорост от 560 км. час. Ние изпитваме дълбоко съмнение по темата, но пък допускаме, че Tomahawk е особено подходящ за Бат-мотор.

 

 Bristol Fighter Т

С употребата на двойно турбо и двоен интеркулер, този Fighter T изсмуква от вайпърския V10 реактор цифром и словом 1012 к.с. Осемлитровото чудовище ускорява от 0-100 за забележете … 3,5 сек. Ало Lamborghini, къде сте? В момента Bristol е единствената премиум английска марка за автомобили, притежавана от англичани. Това вероятно обяснява трудността да се намерят много нейни снимки и клипове в мрежата, но пък според добрите стари текстчета – аеродинамиката е върхът! 

More from Бранимир Николов
Защо новият (по-висок) данък за старите коли няма нищо общо с екологията
Увеличаването с около 30% на данъка върху старите автомобили ще запази тенденцията...
Read More