Hollywood: как се снимат преследвания с коли

Всеки, който се кефи на преследвания с коли в киното, без значение дали става дума за Ален Делон зад волана на Renault 21 или Никълъс Кейдж с Мустанг - Елинор се е питал: „Мамка му, как го правят!” Промоклипче на компанията Pursuit Systems, специализирана в снимачна техника за такива сцени леко повдига завесата.

Всеки, който се кефи на преследвания с коли в киното, без значение дали става дума за Ален Делон зад волана на Renault 21 или Никълъс Кейдж с Мустанг – Елинор се е питал: „Мамка му, как го правят!”

Промоклипче на компанията Pursuit Systems, специализирана в снимачна техника за такива сцени леко повдига завесата.

Самите преследвания с автомобили, особено в Холивуд са адреналинова смес от шофьорски умения и киноизкуство. Но с годините те стават все по-интензивни и почти невъзможни за реализация. Е, ако в играта са забъркани плажно бъги, развиващо максимална скорост от 180 км/час, Mitsubishi Lancer EVO с над 500 к.с., два Cayenne turbo и турбо Mini Cooper S виждаме потенциал за реализация.

Всяка една от тези коли е основно модифицирана, накачулена е с клетки върху които са инсталирани кинокамерите.

Чисто техническата интрига тук е осигуряването на стабилност за мощните автомобили и в същото време достатъчно плавно движение, тъй като никой не се кефи на друсаща камера. 

More from Бранимир Николов
5 МНОГО красиви детайла
Красотата е навсякъде около нас, но успяваме ли винаги да я забележим?...
Read More