Учудващо слаб: Aston Martin Lagonda Concept / Женева `09

Това ли е Lagonda според Aston Martin? В това ли се превръщат легендите на миналото? В нещо гърбаво и несиметрично, пред което Гърбушкото от Нот`р Дам изглежда манекенски? Възможно ли е някой изобщо да допусне случването на толкова грозни коли и да храни амбицията да ги продава на международните парвенюта за по четвърт милион бройката?

Lagonda в този й вид е истинско разочарование. Дори Lagonda Vignale, прототипът отпреди точно 15 г.  не изглежда толкова зле, въпреки кофите критикарство, които може да понесе.

Всъщност какво имаме днес? Малки прозорчета като амбразури, нека не ги наричаме стъкла. Огромни колела, но не толкова, че да балансират министъклата. Безлични джанти. Багажник, който прилича на гърбица. Огромна муцуна, забележителна единствено с размерите си.  Интериорът също е безидеен с изключение на кристалните чаши, които се движат в комплект с прототипа.

Как е възможно хората на Aston Martin, които създадоха  най-красивия сред най-красивите (DB9) и след това изцъкаха Lagonda Concept да са част от едно цяло?

Учудващо слабо!

More from Бранимир Николов
Mercedes-Benz ML 350 Bluetec: Не е случаен
На пътя, новият Мерцедес ML е точно толкова добър, колкото и конкурентните...
Read More