САЩ може да са родината на кича, но в Япония го правят по-добре

 

От многото колаборации между модни и автомобилни дизайнери, появили се напоследък, последният проект на дизайнера Ниго от модната къща Bathing Ape е сред най-впечатляващите.

Въпросният дизайнер, който има славата на суперзвезда в суперобществото на Япония е взел класическото купе на Mercedes с врати като пеперуда и го боядисва с маскировъчни цветове. Милитъри шарката каца върху произведената през `54 г. кола в халетата на AMG, които подготвят уникалната скъпария. Към нейната цена се добавя и съвременен 6 литров V8 двигател, който тупти на мястото на стария мотор.

Въпросът, който ни вълнува в БГ Автоблог е дали този проект на марката Bathing Ape (еквивалент на Ecko и Fubu, но с дръпнати очички) и дизайнера Ниго е чисто и просто промокола, която ще бъде показвана по събития и промомоции. Или пък ще бъде купена от японска хип-хоп звезда, за да бъде отново потвърдено, че родината на кича е САЩ, но пък японците го правят по-добре 🙂

В подкрепа на това твърдение се появяват и другите два автомобилни проекта на джапанските хип хопъри. Розово Bugatti на цветчета и … милитъри Rolls-Royce Phantom.

Явно маскировъчният 1954 Mercedes-Benz 300 SL Gullwing не се е пръкнал по случайност и застава изключително близо до съвременния 600 SL с 200 хил. изкуствени, но все пак от Сваровски, камъчета.

More from Бранимир Николов
Рекламата на Toyota Yaris е снимана в България
Бяхме дочули нещо по темата, но едно прессъобщение от Toyota ни убеди,...
Read More