2009: Най-добрите автомобилни сайтове

Наградите Уеби, известни още като Интернет Оскарите вече са връчени. Обръщаме очи към категория „Автомобили”, за да видим наистина брилянтни уебстраници. Някои от тях са малко по-добри от други. Кои точно е въпрос повече на личен вкус, отколкото на обективно решение. 

Победител:
Истината за SMART
Сайтът е британски и целта му е да опровергае всички митове за двуместните колици на Mercedes-Benz. Изкуственият интелект (който всъщност е тъп като галош) задава въпроси на потребителя и коментира неговите отговори с тънко чувство за хумор. Твърди, че собственикът на дизелов SMART ще вижда бензиностанция по второ пришествие.

Победител на публиката:
Porsche 911
Бензиновата магия от Щутгарт изкушава не едно и две мъжки сърца на средна възраст. Швабите доказват техническото си превъзходство с нова скоростна кутия с два съединителя. Уебсайтът предлага на потребителя да пробва ускорението на новата 911-ка с ръчна трансмисия и да види какъв е резултата с новата технология. Неусетно решаваш, че механиката е по-добра от автоматиката и се пробваш да ускориш 90 хил. доларовата кола по-бързо и по-бързо. Без успех…


Номинации
From Sweden with Lov – Volvo XC60 тийзър, същински
Wow! Много повече може да се каже за този сайт (всъщност два сайта), но това е първото, което трябва да се чуе. Хитри клипчета, които разказват най-различни и нямащи нищо общо по между си истории… Които обаче накрая завършват с това, колко хубаво е в страната на Lov (любов на/по шведски), където е бил измислен и направен новият ХС 60.

Тест за турбогенетика – SAAB
Класическо вирусно сайтче. От тези, които колегите ти пращат по мейла, с цел да изгубиш четвърт час от тези, които работодателят съвестно заплаща. Избираш си историческа личност, посочваш броя на членовете на семейството ти, отбелязваш дали си артистичен или инженерен тип, за да може конфигуратора да изплюе нещо като текстче, което се отнася за 1/3 от човечеството и да ти посочи кой от двата модела в общо 5 модификации на SAAB е най-подходящ за теб.

Иновации от Volkswagen
Подобно на сайта „Истината за SMART”, но без брит-чувството за хумор, тази уебстраница убеждава колко умни и добри са новите технологии на народния автомобил. Сухо и тевтонско, но все пак интересно представяне на автоматичното паркиране, на системата срещу напускане на лентата за движение, на TSI двигателите и т.н.

More from Бранимир Николов
Ретро парад за шофьорския празник
Спасовден, както вероятно не знаете, е празник освен на шофьорите, но и...
Read More