Мис България 2009 може да е крокодил, но имаме какво друго да покажем

Когато чуеш конкурс за красота, първото което ти изниква в главата е дългонога мацка с добре изрязан бански. Може би дори се сещаш за комичната амбиция за световен мир или пък за facebook групата “Мис България е крокодил”… Но!

logo_concours_09

Тъй като на цивилизования свят освен жените, са му важни и много други работи, включително автомобилите – за тях също се устройват парвенюшки джамбурета с цел измерване на красотата. Наричат ги Сoncourse d’Elegance. За разлика от БГ версията с миските, на тях не присъстват типажи като Митю Пищова, а пошло богати господа с перфектно реставрирани уникати. Изтънченият лайф-стайл на тези Сoncourse d’Elegance е дотолкова ослепителен в дискретната си изтънченост, че може да накара Евгени Минчев да се разтопи на молекули.

Два са най-известните и важни конкурси за елегантност на автомобилите. Единият се прави в Пебъл Бийч, Калифорния, а другият опъва шатри близо до вилата на Джордж Клуни край италианското езеро Комо – евросвърталище на богатите и известните. С две думи – това са истински ексклузивни сбирки. Нещо като обща изложба на шедьоврите от частните колекции.

И е страхотно, че ще видим подобно нещо и в сивеещата София. Според организаторите от Роял Класик Клуб, с подкрепата на „Булгартабак –холдинг” АД и марката „Виктори” в конкурса у нас ще се включат 55 специално селектирани ретроавтомобила в перфектно състояние и от различни десетилетия на миналия век. Сред най-добрите попадения отново ще бъде изключителната рядкост Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet, който българската държава в лицето на НСО има щастието да притежава. Приятна изненада се очертава присъствието на Илия Чубриков, вероятно най-успелият (засега) български автомобилен състезател.

Във фоайето на хотел Хилтън може да се види тюркоазено синьо Renault Alpine A110. С какъвто Чубриков е натрупал не малко от своите победи и стотина бройки от които са произведени в България, под негово ръководство и с емблемата BulgarAlpin…

alpin1

Ех, славни времена… 

Sofia Concourse d’Elegance 2009 стартира на 16 май, събота от 12 ч. пред хотел Хилтън.

More from Бранимир Николов
Автомобилните реклами от Супербоул
В БГ Автоблог сме фенове на качествената автомобилна реклама и не пропускаме...
Read More