Електрическото MINI: Голямо разочарование

На всички ни се случва да допуснем левашки грешки поради обикновено недоглеждане. Един от малкото начини да се предпазим от подобни глупости е да работим в екип. Повече глави винаги мислят по-добре … Това е вярно, но не винаги, особено ако става дума за BMW и новият им проект с електрическото MINI.

mini ev

Заради недоглеждане, около 2/3 от купувачите на електрическото MINI, известно още като MINI E ще зареждат новата си кола за 23 часа, преди батериите да постигнат пълния си капацитет. Оказва се, че електромобилчето е сметнато за зареждане през контактна мрежа от 220 волта, какъвто е стандарта в повечето европейски страни. В САЩ обаче повечето контакти са с двойно по-ниско напрежение от 110 волта, което прави пълното зареждане на литиево-йонните батерии възможно за два пъти по-дълъг период от време…

Бързото сканиране на обещанията на BMW относно електрическото MINI показва, че инженерите са обявили, че колата ще се зарежда „само за няколко часа” от контактни мрежи на 110/120 и 220 волта. След като продуктът е пристигнал под формата на оферта в дилърските центрове на марката в САЩ е било обещано „пълно зареждане за 4 часа”.

Е, не оказва се че не е точно така… Практическият тест дава общо 23 часа. И това за автомобил, чиято месечна вноска е 850 долара без първоначалната вноска и куп други изисквания.

Този път винаги перфектните в техническо отношение BMW се поизложиха. Дали от недоглеждане или нещо друго …

Източник: 4wheels.com

More from Бранимир Николов
6 изключителни машини от автосалона в Женева плюс 2 БГ изпълнения
Пак е това време на годината, в което Швейцария приема най-доброто от...
Read More