Rolls Royce Ghost: Призракът, който всички забелязват

Нищо призрачно няма в тази кола, освен цената. Всичко останало е толкова явно и дебело подчертано, че Rolls Royce Ghost не може да остане незабелязан. Дори петте слоя боя, гарнирани с други два слоя лак, дават отблясък, на който ще завиди всяко кристално огледало, включително онова от приказката. Ако боята е толкова важна за вас, колкото и за момчетата от Rolls Royce, задължително поискайте вашият екземпляр със сребърен лак върху гредите на предното стъкло и трапецовидното торпедо на предния капак. Така блестящият цвят изпъква много повече.


Призракът на Rolls ще играе ролята на малкото братче в малобройната, но за сметка на това аристократична фамилия от Гудууд, мястото в което е разположена фабриката. Това малко братче ще ползва техниката на бъдещата 7-ма серия на BMW, както и изцяло новият V-12 (563 к.с.) двигател на баварците. Тази потентност е реализирана в ускорение на 2,5 тонното чудо в рамките на 4,6 секунди. ОК, впечатлени сме!

Но сме слабо казано озадачени, когато се опитахме да извадим вградения чадър от предната врата. Тогава, най-красивата от всички хубави мулатки смутено ни каза, че механизмът за изваждане на чадъра е развален и в момента търси инженер, който да провери какво точно се случва. Леко киселият привкус в устата при подобно положение изчезва, в момента, в който отваряш тежката задна врата и потъваш в друг свят, точно както краката ти потъват в буржоазно дебелия килим (тук няма мокет). Потъваш и в нереално мекото кожено кресло, което незабавно приема формата на собственото ти тяло. Само с едно протягане на пръстите и без дори да вдигаш лакътя достигаш кристалните чаши, филигранно гравирани с инициалите на джентълмените Ролс и Ройс. Наздраве!

Tags from the story
,
More from Бранимир Николов
Adweek: Рекламите на десетилетието
Хонда е единствената марка с участие в подреждането. С два клипа! Едно...
Read More