Глобиха Култард за превишена скорост. С болид от Ф1

Трудно е да обвиняваш пилот от Формула 1 за това, че кара твърде бързо. Все пак, за това им плащат… Oчевидно, индийските власти усещат ситуацията по различен начин и глобиха Култард с $33 000 долара за неспазване на ограниченията за скорост. Уловката? Това е станало по време на демонстрация на Ф1 на затворена отсечка от магистрала.

Red Bull Sea Link

Победителят в 13 състезания за Голямата награда ще се оттегли в края на този сезон на Ф1. Култард обаче ще остане консултант в Ред Бул Рейсинг.

Отборът имаше демонстрация в индийския град Мумбай (Бомбай), която събра около 50 хил. зрители. Част от маршрута на болида на Култард беше през моста Раджив Ганди. Максималната разрешена скорост по него е 100 км/час, но на места ограниченията са до 50 км/час.

Пилотът обаче записал на радара скорост от 260 км/час. Това накарало местните власти да задържат депозита от $33 000, който отборът е внесъл в общинските сметки. Така Култард получава една от най-тлъстите глоби за превишена скорост, за които сме чували напоследък. Но пък допускаме, че това не е проблем нито за него, нито за Ф1 Ред Бул Рейсинг.

More from Бранимир Николов
Писмо до депутата Казак
Ще се разплача! Депутатът от ДПС Четин Казак е така затрогващ с...
Read More