Искат $1,5 млн. за руски джип с кожен салон от член на кит

Кожен салон, изпълнен от кожата на онази работа на кита. Това, заедно с цената от $1,5 млн. е (почти) всичко, което трябва да се знае за автомобила с помпозното име Дартц Промброн във версия „Монако – Червен диамант”.

500x_Prombron_Monaco_Red_Diamond_Edition

Всъщност машината е всъдеход под името Дарц Комбат Т98, но руснаците сменят марката с илф-и-петровското „Промброн”. Буржоазният акцент идва с версията „Монако – Червен диамант”, предлагаща следните екстри (извън 8,1 литровия V8 на GM):

  1. Рубинено-червен лак
  2. Покрити със злато бронирани стъкла
  3. 22 цолови джанти с кремълска звезда в капачките
  4. Кожен салон от член на кит
  5. Ауспух от волфрам
  6. Уреди на контролното табло от волфрам с диаманти и рубини
  7. Емблеми от бяло злато, инкрустирани с диаманти (отпред, отстрани и в салона)
  8. Специална изпълнение на GSM Vertu с паник бутон
  9. Външно покритие от кевлар
  10. 3 бутилки от най-скъпата водка в света – РусоБалтик

Имаме много въпроси около тази кола, най-вече свързани с кожения салон. Не че нещо, но се чудим толкова ли е готино да се отпуснеш върху оная работа на кита, че за този кеф да ти искат милион и половина долара в зелено.

Всъщност Дартц, които вече са Промброн ще се представят като най-луксозната марка за всъдеходина на шоуто Топ марките 2010, което ще се проведе в Монако. Както вече отбелязахме, екстрите в тази кола могат да накарат всеки Майбах да се изчерви. С този проект, смелите руснаци, които разчитат на още по-богатите си сънародници планират да възродят легендарната някога марка РусоБалтик. Тя е била собственост на Руско-Балтийския Вагонен завод, който е произвеждал автомобили, предимно за нуждите на императорския дворец. Марката успешно е конкурирала Rolls-Royce.

More from Бранимир Николов
Aston Martin Vanquish: Новата играчка на Бонд
Джеймс Бонд и Aston Martin винаги са се радвали на хармонични отношения....
Read More