За руската рулетка по БГ пътищата, Ройтерс и арабите

Българските прокурори разследват залагания при които шофьори се обзалагат, че ще минат с максимална скорост на червен светофар, като възможната печалба стига 5000 евро/7400 долара.

Известна като „Руска рулетка на пътя”, играта изисква шофьорът да мине на червен светофар на натоварено кръстовище с висока скорост, да не удари нито една кола или пешеходец, съобщават местните медии. Зяпачите също залагат.

Прокурорите са започнали разследване след информации в местните медии. През юни, двама души загинаха след като мотоциклетист се вряза в зяпач на подобно рали на околовръстното шосе в София.

trafik_sofiq_765

Това е информация на Ройтерс, една от най-авторитетните информационни агенции в света. Тъй като ние живеем в тази държава, знаем че: а) дописката е съчинени по материали от нашия печат, към който по традиция гледаме критично; б) инцидента от юни на околовръстното шосе е довело до смъртта на 1 човек, а не на двама; в) руска рулетка на натоварено софийско кръстовище има и без да се движиш с максимална скорост.

В общи линии, тази дописка има нещо общо с истината. Но доколко – не е съвсем ясно. Сигурно е само, че от време на време у нас някой ти кара в насрещното, често пъти присветква и (естествено) биваш клаксониран. Умеем също така от дясна лента да правим ляв завой, както и обратното 😉 Когато демонстрираме това си умение, обикновено говорим по мобилния телефон, а светофарът е 5 секунди след жълтото, но в посока червено. Всичко това обяснява как успешно се ориентираме по въображаемата хоризонтална маркировка, сред добре маскираните от дърветата знаци и всичко останало.

Нещото, което Ройтерс вероятно пропускат или просто не могат да обяснят на широката международна общественост със сигурност е феноменът на българския голф. Тъй като съвременната агенционна журналистика се оказва безсилна пред тази задача, ние любезно ви пращаме при онези младежи от Dreal.net, които са успели да създадат блестящо-изумително-великолепна-разкошна пародия на Wikipedia.

И тъй като Ройтерс твърди, че туземните нрави в нашата родина са изключително плашещи по улиците, ние искаме да отбележим, че арабите са по-големи пънкари и от нас, булгаристанците! Може да сме всякакви, ама по чехли се пързаляме само по теракота в антрето.

Enjoy!

More from Бранимир Николов
Сигурност: Надуваеми колани от Форд
Въздушната възглавница за мотоциклети на Хонда успешно подсказва, че търсенето на още...
Read More