Веригите за сняг излизат в пенсия. Идват чорапите :)

Движението по блестящо полиран лед или отлично утъпкан сняг може да бъде много забавно. Но освен, че може да се превърне от играчка в плачка, може и изобщо да няма движение … В такива случаи ползваме вериги.

Тяхното слагане обикновено е крайно неприятно, освен ако не си носиш удобни ръкавици, предназначени специално за това. Защото, нека се съгласим, на -5 градуса гъвкавостта на пръстите е силно затруднена. Освен това, съществува опасност веригите да закачат калниците или подкалниците или дори да увредят спирачките или окачването. Веригите се оказват кофти вариант и защото пречат на ABS системите (който ги има :))

AutoSock_330p

Умни и досетливи типове от Норвегия вероятно са шпионирали нашите прабаби, които са ползвали позакъсани терлици за по-добро сцепление при куцукане по заледени настилки. Видели изумителното ноу-хау, почесали се, пък измислили – чорапи за гуми. Така се избягва неприятната процедура по поставянето на веригите (който е пробвал – знае) и освен това елиминира всички рискове за окачване и спирачки.

За разлика от джаджи като iPhone, тази хубост вече се предлага съвсем свободно и официално в България. Действително, цената е твърде тлъста (145 лв. комплект за 14 цолови джанти със ширина 185), но пък според клипчетата си струва…

Онагледяване на по-горното с този впечатляващ инфомършъл (чудна БГ думичка!)

More from Бранимир Николов
Новото BMW X5 xDrive 30d: Голямата бяла акула
Тихо и неумолимо голямата бяла акула изниква в съзнанието ти, когато се...
Read More