Adweek: Рекламите на десетилетието

Хонда е единствената марка с участие в подреждането. С два клипа!

honda_diesel_ad

Едно от най-авторитетните издания в областта на рекламата, Adweek подреди собствена класация за „Рекламите на десетилетието”. Любопитното е, че Хонда печели в конкуренцията на марки като Nike, Sony и Budwiser. Това не е изненада, предвид усилията на японската компания в ефирните й прояви. Изненада обаче е клипчето, с което Хонда влиза в десетката.

Това не е изключителното и много популярно рекламно видео на Accord комби, при което едно болтче се плъзва и повлича след себе си перфектно организираното сътворяване на новия Accord Tourer. Точките обира слабо популярната реклама на лондонска рекламна агенция за новия дизел на марката и която е анимационен микс от сладки животинки, летящи дизели и симпатична поезия на фона на рая…

След двете култови реклами на Хонда ще намериш клиповете на част от останалите финалисти. Цялото подреждане на Adweek за рекламите на десетилетието са достъпни на този адрес. Много от клиповете са наистина изключителни и появата им тук е още един повод да ги видите отново или за първи път. Сред тях са рекламата с топчетата на Sony Bravia, Спринтьорите на Леви`с, тъжната лампа на ИКЕА, Фил Колинс като горила, Песента Yes We Can, подкрепила кампанията на Барак Обама и три блестящи Budwiser клипа, гарнирани с най-доброто бирено видео от Guinness.

More from Бранимир Николов
Новото BMW Серия 7 вече е тук
Тиха музика от акустични цигулка, чело и роял. Приглушена светлина и тихи...
Read More