Топ 5: Най-скъпите автокатастрофи през 2009 г.

Тъй като имаме само 5 възможности, тази класация пропуска много бисери. Включително нашенското потрошаване на промо автомобил на Marlboro Ферари Калифорния в столичния Студентски град. Скъпоструващите дивотии на наследниците на руските олигарски също заслужават място в това подреждане, както и тези на световния футболен елит, чиито представители често се обзавеждат с коли, които не могат да карат.

№ 5

ферари 360 катастрофа
Стойност на щетата: $180 хил.

Собственикът на това Ферари 360 е опаковал грижливо със синьо тиксо предницата на своята кола преди да я качи на пистата Палм Бийч Спийдуей. Целта на занятието е било да се предпази лака на скъпия автомобил. Явно синьото тиксо не е помогнало.

№4

Стойност на щетата: $850 хил.
Стойност на щетата: $850 хил.

Младежът, който е работил в лондонския магазин на шведската марка за суперавтомобили Кьонигсег е почупил тази машина при доставката й на клиент в Англия. Дали са го уволнили? Или ще си го държат доживот?

№3

Стойност на щетата: $250 хил.
Стойност на щетата: $250 хил.

Щастливият италиански полицай, на когото това Ламборджини Галардо е било зачислено със сигурност е помръкнал след този инцидент. Той се случи миналата година, близо до италианския град Кремона, когато полицейското ламбо се е нанизало в спрял автомобил. До инцидента се е стигнало, след като по думите на служителя на реда, е бил засечен от шофьор, излизащ от близък автосервиз.

№2

Стойност на щетата: $850 хил.
Стойност на щетата: $850 хил.

Това е (било) Ферари 612 Скалиети на възраст от само на 30 минути, когато неговата собственичка е усетила нетипична за нов автомобил миризма – тази на изгоряло. Тя е спряла, двигателят се е подпалил и до идването на московските колеги на ББ, чисто новото 612 е изгоряло напълно.

№1

Стойност на щетата: $1,6 млн.
Стойност на щетата: $1,6 млн.

Това Бугати Вейрон стана световно известно, след като собственикът му успя да го приводни в езеро в щата Тексас. Причината според него е бил нисколетящ пеликан, който е отвлякъл вече отвлеченото му внимание (според очевидци, шофьорът е говорил по телефона). Категорично най-скъпата автомобилна катастрофа на 2009 г.

Тъй като имаме само 5 възможности, тази класация пропуска много други бисери. Включително нашенското потрошаване на промо автомобил на Marlboro Ферари Калифорния в столичния Студентски град. Скъпоструващите дивотии на наследниците на руските олигарски също заслужават място в това подреждане, както и тези на световния футболен елит, чиито представители често се обзавеждат с коли, които не могат да карат.

Снимки: Wrecked Exotics

More from Бранимир Николов
Рекордът на Ферари 599XX на Нюрбургринг: Леко преувеличен
Италиански автоблог гордо обяви, че Ферари 599XX е новият носител на рекорда...
Read More