Готин стол, нали? Измислен е от българин

Преди време ви бяхме показали как трябва да изглеждат Star Wars спидерите, ако ги правеха във Ferrari, а не в студията на Лукас. Днес ви показваме как трябва да изглежда креслото, в което се разливате, докато гледате Ф1 или пък цъкате Gran Turismo-Need For Speed-Forza 3. Най-готиното в тази история не е плашещо якото кресло, а изнедващият факт, че той е създаден от българин. Наше момче, дето се вика.

Сашо Христов, който се подвизава в дизайнерските сайтове като Alexander Christoff изглежда съвсем обикновен български младеж. Според портфолиото му, той се занимава предимно с мебелен и интериорен дизайн. Четвъртокурсник в лесото. Ако прави мебелните си проекти толкова добри, колкото F1 креслата – не се бавете много да му възложите поръчка, току виж станал дизайнерско селебрити. По-голямо и смислено от Юлиан Тахов, който осребри версаче-кича по-добре от Ивана визитите си в кварталните кръчми.

Ф1 креслото с БГ корени, но с лондонска оригиналност е наречено от Александър Христов с името F1 Lounge. Направено е от излято фибростъкло с хромирани крака и тапицирана облегалка за глава, която се регулира. Нищо не се споменава за производство, но ако някой die hard Ферари фен толкова много го иска – вероятно ще може да се измисли нещо за него. И тези като него.

More from Бранимир Николов
Защо Audi купиха Ducati? Защото могат!
Ducati e нищожно малък бизнес пред гигантските обороти, които Audi реализира, да...
Read More