Още проблеми за Toyota. Как изобщо се движат колите им?

Има ли нещо, което управлява една съвременна Toyota и то да не бъде поставено под два тежки слоя съмнение? След драмата със стелките, последвана от проблема с педала на газта, наследен от този със спирачната система на хибрида Prius, вече имаме ново включване. Познавайки ситуацията с Toyota, това клипче ще предизвика гигаскандал в момента, в който бъде пуснато по CNN.

Според информация в Jalopnik, има нещо като неофициално отзоваване на Lexus IS в сервизите за проверка на сервото на волана, но то не включва замяна на сензора, който би могъл да предизвика феномена от видеото.

Според служители на Toyota и луксозната им марка Lexus, подобни случаи са регистрирани след инсталиране на ксенонови крушки в модела IS. Тъй като те не са серийни и консумацията им на електричество е пословична се стига до проблем в ел. инсталацията, водеща до подскачащия волан.

Дори и некадърно инсталирани ксенони да са отговорни за откаченото кормило на Lexus IS, на земята не трябва да съществува ел. проблем, който за милион години да доведе до такава реакция на волана. Защото тя може да се случи и в движение.

More from Бранимир Николов
Машина за повръщане
Идеята е проста – взимаш стара задна ос, монтираш седалка (задължително с...
Read More