Топтунерът Уве Гембала отвлечен в ЮАР

Тунерът на богатите и известните Уве Гембала е в неизвестност от 9 февруари. Немската полиция потвърди, че е командировала свои служители в африканската столица на престъпността Йоханесбург по случай, който те определят като „изчезнал човек”. Тъй като информацията е оскъдна, вакуумът веднага се напълни с предположения за съдбата на известния германец. Някои от тях – откровено гнусни.

54-годишният Уве Гембала е собственик и основател на една от най-популярните тунинг фирми Gemballa. Нейните проекти държат рекорди на Нюрбургринг и се продават за суми близки до 7 цифрените. Според информация на полицията в Германия, той е кацнал в Йоханесбург с полет от Дубай. Там е бил посрещнат от неизвестен човек. Малко по-късно същия ден, Уве Гембала е позвънил на съпругата му с искане за огромна сума пари.

Към този момент нито вестник Билд, както немските, така и южноафриканските служители на реда не говорят за отвличане. Според тях няма данни за престъпление и засега казусът е в графа „безследно изчезнали”.

Подобна неизвестност води до информационен вакуум, който незабавно се пълни с всякакви версии, включително и гнусни такива. Сред тях са предположението, че Гембала се укрива от немските власти, тъй като е имал проблем с легалността на някои от екзотичните болиди във фабриката му. Както и това, че 54-годишният глава на семейство и успешен бизнесмен е решил „да духне с парите”. Версията на радио Прага за участието на чехът Радован Кечир, известен в родината си беглец, за който се предполага, че е в ЮАР.

More from Бранимир Николов
Шампионът Майкъл Фелпс с тунингован Мерцедес
Чудото на олимпийските плувни дисциплини Майкъл Фелпс, който в свободното си време еднократно, случайно...
Read More