Гембала 2: След изчезването на собственика следва фалит …

Две седмици след изчезването на Уве Гембала, неговата тунинг фирма Gemballa Automobiltechnik GmbH е обявила фалит. С това казусът около немския тунер става все по-заплетен. И повдига относително неприятни въпроси.

gemballa_falit

Както БГ Автоблог вече съобщи, около липсата на Гембала има много неизвестни. Те са подхранени и от факта, че както немската, така и южноафриканската полиция отказват да обявят собственика на известната тунинг фирма за отвлечен. Служителите на реда разследват случай на „изчезнал човек” и отказват по-нататъшни коментари.

Докато тече разследването, съпругата на Уве Гембала е подала чрез адвокатска кантора искане за обявяване на предприятието във фалит. Според мениджър на Гембала, неговата компания и 40-те му служители все още работят по поръчки на клиенти. Тунинг фирмата от Щутгарт е известна с проектите си върху екзотични автомобили като Porsche и Ferrari. Клиентите са предимно руски милиардери и богаташи от Саудитска Арабия. Те плащат между 250 хил. и 700 хил. евро за кола с логото на Gemballa.

Междувременно, семейството на Уве Гембала обяви награда от 10 хил. евро за информация, която ще помогне за разкриване местонахождението на изчезналия бизнесмен. Това обаче не отговаря на въпроса, доколко е възможно да има връзка между изчезването и фалита. И дали в тази история говорим за съвпадение (защото един фалит рядко е изненада за мениджъра/собственика) или за нещо повече от случайност…

More from Бранимир Николов
Тойота Корола e по-бърза от Ферари 430. Виж кога!
Кой би предположил, че стандартна Корола ще се окаже по-бърза от истинско...
Read More