Мечтата на автокрадеца, кошмара на Цецо…

Цецо Мозъка, известен още като Цветан Цветанов ще се ядоса много като прочете това, вероятно защото Наглите ще се зарадват. Но животът е несправедлив и както Цецо, така и Наглите вече знаят това. Те обаче едва ли знаят за новата джаджа, която копира автомобилни ключове „на терен” барабар с кодовете.

Electronic Key Impressioner е оборудван със сензор, който чрез USB изпраща в компютър информация за позицията на зъбчетата, отварящи ключалката. Т.е. нещо като 3D скенер. Компютърът вади кода на кючалката, а малката джаджа вече изсича новия ключ. Засега Electronic Key Impressioner работи само за коли с марката Ford. Създателите Стив Рандъл и Тед Шварцкопф работят по ъпгрейда на тяхното изобретение за работа с ключовете и на други автомобилни марки.

Тъй като много от заключващите системи в колите разчитат на чип в самия ключ, който си прави дигитално ръкостискане със запалването, преди колата да може да бъде стартирана, създателите на Electronic Key Impressioner са помислили и за това. Тяхната джаджа може да надуши и този код, за да го окомплектова с прясно изсечения ключ. Очакваме да видим това чудо на големия екран, когато Холивуд извади римейк на „Да изчезнеш за 60 секунди”.

Източник: Popular Mechanics

More from Бранимир Николов
БалканСтар си отива, а Бец?
След продължителни опити за продажба и на моменти агония, БалканСтар – официалният...
Read More