Ford Focus RS500: Дарт Вейдър си купува кола, спира тоблероните

Форд Фокус РС500 е злоупотребила със солариума и анаболите версия на горещия хеч Фокус РС. Мисли за нея като за още по 75 кубика силикон във всяка. С две думи – заводски тунинг. Цветът на тази кола е като на първия Форд – матово черно. Но с това си изпълнение, синият овал прави страхотна оферта на Дарт Вейдър. Дотолкова, че той спира тоблероните. А последните, както знаем, са единственото нещо с което Лордът на ситите може да задоволи глада си. 🙂

Мощността на Форд Фокус РС500 е 350 к.с. или с 15% повече в сравнение със стандартния хот хеч Фокус РС. Това е постигнато с по-голям интеркулер, подобрено гърне и ъпгрейднат софтуер. Ускорението от 0-100 км./час е за 5,6 секунди, което е с 1/3 от секундата по-добро в сравнение с обикновения РС. Силата му идва от петцилиндров турбодвигател на Volvo, способен да ускори колата на Дарт Вейдър до 260 км./час. Не е зле за нещо, което може да се купи и с малолитражно двигателче 1,4.

Интригата във Форд Фокус РС500 се допълва и от 19 цоловите джанти, както и от табелката със серийния номер на съответната кола. То е ключово важно, тъй като на него няма да се появи цифра по-висока от 500, какъвто е тиражът на Фокус РС500. Уникалната серия е предназначена само за европейския пазар и ограничените бройки са разпределени между различните държави. Франция взима 56 автомобила, Великобритания 101, Унгария 6 бройки, Гърция 5. България, Румъния, Украйна, Молдова, Литва, Словакия, Латвия и Естония получават общо 12 екземпляра.

Т.е. шансовете да видим един от тях из надупчените ни улици е близко до нищожните.
Виж първото промоклипче за Ford Focus RS500

More from Бранимир Николов
Защо новият (по-висок) данък за старите коли няма нищо общо с екологията
Увеличаването с около 30% на данъка върху старите автомобили ще запази тенденцията...
Read More