Кръгче с SLS AMG: Опашката на дявола е под педала на газта

И този въпрос намери своя отговор, координатите на опашката на дявола вече са известни. И те сочат към педала на газта на Mercedes Benz SLS AMG. Съвсем сериозно и наистина. Лека обувка върху него и дяволът почва да лае. Доста прецизност се иска, за да накараш този болид да се движи нормално. Но като със всеки готин представител на противоположния пол, бързо си намирате общ език. И се усещаш в много свои води.

Отвън, Mercedes Benz SLS AMG прилича на кола с размерите на обикновен седан. Едва когато седнеш в нея осъзнаваш колко дълго е торпедото и си даваш сметка как в междуосие, достатъчно за 5 места, тук двама души могат да си станат доста близки. Под предния капак живее самия дявол, V8 двигател с 570 к.с. Ускорението с това чудовище ти свива белите дробове в онова първично усещане, което танцува на ръба между страха и екстаза.

Високите скорости и екстремното спиране вадят малко антикрило, което не е новост, но пък е готино да го видиш отново. Най-готиното нещо в тази кола обаче е звукът. Доста по-плътен, отколкото на боксерните Поршета. Mercedes Benz SLS AMG ти говори с гърлен бас-баритон и повярвай, всички го чуват… Срещу 160 хил. евро ще ти пее само на теб 😉

More from Бранимир Николов
Японци купиха Mото Pfohe. Цената по сделката не се съобщава
Мото Pfohe, официален представител на Ford, Jaguar, Volvo и Land Rover за...
Read More