Мементо мори. 4 жизнеутвърждаващи идеи за автопогребения

4. Тялото ти върху мотоциклет.

Пуерториканец ще присъства на собственото си погребение в мотоциклетните си одежди и в компанията на любимата си Хонда. Давид Моралес, загинал след престрелка в Сан Хуан е оставил завещание, в което е поискал да бъде погребан заедно с мотоциклета си. Така, от погребалната агенция инсталирали мъртвото тяло върху хондата… И пуснали любимия му албум – Bat out of Hell на Meatloaf.

3. Автомобил вместо надгробен камък

Англичанинът Стив Марш е получил впечатляваща почит от семейството си. Вместо надгробен камък, последният му дом е украсен от любимото му БМВ М3 кабрио. Гранитното копие на колата тежи почти колкото оригинала и струва близо толкова. То е изработено в Китай и поставянето му е изисквало намесата на кран и 20 души. Надгробният камък под формата на автомобил включва боядисани в сребърно фарове, истински огледала и дори емблеми на БМВ в джантите.

2. Последно състезание с катафалката

Преди време БГ Автоблог се впечатли от погребението на американеца Джеръми Милър, който бил запален драг ентусиаст. Той се е състезавал в продължение на 40 години и след смъртта му, катафалката с неговия ковчег прави старт на любимата му писта Грейт Лейкс в щата Уисконсин. Времето, за което катафалката взима дистанцията от 400 м. е 15 секунди.

1. Катафалка мотоциклет

Няма лъжа, няма измама. След бентлито покрито с крокодилска кожа (която била биволска) поредната бензинова кретения е мотоциклет – катафалка. Сглобена в Нова Зеландия, двуколесната машина може да пренесе ковчег с тегло до 110 кг., като сложна хидравлична система стабилизира цялото това чудо. Част от компонентите идват от мотор на Харли Дейвидсън. Не е ясно дали погребалните агенти, които ще жужат с двуколесната катафалка ще имат рокерии за униформа.

More from Бранимир Николов
Honda CR-Z: Виртуалният спортист
Карането в икономичен режим изисква изключително здрава психика. Тогава Honda CR-Z сякаш...
Read More