Насекомикс и Опел. Изненада

Насекомикс са една от малкото БГ групи, които правят модерна музика. Ако врътнеш техните парчета дори не би допуснал, че идват от чалгизираната ни родинка. Музиката им е различна, алтернативна и … приятна. Но не е комерсиална. Няма да чуете парче на Насекомикс в нито един БГ чарт, нито по радиата. Ще ги намерите в Интернет и на клубната БГ сцена. Както и в новия български филм „Източни пиеси”, с който режисьорът Камен Калев отнесе няколко награди.

По тази причина БГ Автоблог е изненадан от подкрепата, която Насекомикс получават от българското представителство на Опел. Групата осъществява турнето си с предоставени от компанията Опел Инсиния и Виваро. Подобен маркетинг жест е напълно в реда на нещата за комерсиални и популярни артисти. Но е истинска изненада, когато става дума за алтернативна и специфична банда като Насекомикс. Защото от модерна и напредничава, но все пак ъндърграунд група маркетинг ползите няма да са големи. Но пък да застанеш зад различното се иска смелост.

Поздравления за смелостта на Опел, поздравления и за страхотната вокалка Андрония, както и музикантите й Мишо Йосифов, Георги Дончев и Александър Даниел.

Парчето Lady Song от саундтрака на „Източни пиеси”

More from Бранимир Николов
Блог на деня: Дъвките Turbo
Тези картинки с автомобили от дъвките Turbo бяха събирани, грижливо пазени и...
Read More