Войната на рекламите: Мини предизвиква Порше (в развитие)

Нещо неочаквано и крайно любопитно. Щатския офис на Минни дуе мускули с картингоподобното Mini Cooper S и предизвиква Порше с тяхното 911 в неформално стъстезание. На хартия заявката предизвиква смях, но от Мини твърдят, че ще компенсират 200 к.с., които не им достигат с лека каросерия и по-добро поведение на пътя.

Смело от страна на Мини, които дават на Порше само две седмици за подготовка. Предложеният старт е с дата 21 юни 2010 г. в Атланта, където се намира и централата на Порше в Северна Америка.

Идеята е на Джим МакДауъл, президент на Mini USA и бивш директор в Порше. Ако картоподобните купъри изгубят, той обещава, че на следващата си публична поява ще носи тениска с надпис „Ние не победихме Порше”. И обратното при победа. В нея има страхотен потенциал, тъй като ако Порше откажат състезанието ще бъдат сметнати за бъзльовци, ако приемат – това ще бъде легитимация за Мини, че са достоен съперник за най-добрите. Нещо повече, всичко това се развива във Facebook страницата на марката, където хилядите фенове могат да пускат лютиви коментари.

Отговорът от Порше е налице в рамките на само няколко дни. Той е изключително хитър: „Докато вашето предизвикателство изглежда като лека кампания, ние продължаваме със състезателната си дейност, така както сме го правили десетилетия. Ние ще ви посрещнем топло на Себринг, Льо Ман, Дайтона или на всяко състезание със залог малко по-голям от тениските”.

Тъй като от Мини очевидно търсят внимание, техният отговор не закъснява. Над централата на Порше в Атланта преминава самолет с банер с надпис “Порше, извади го! С обич, Мини”.

Това определено е ново издание на рекламната война между автомобилните компании. И то от добрите.

More from Бранимир Николов
Porsche 918 Spyder: Хай-тек пичеловка от бъдещето
Така изглеждат високотехнологичните пичеловки на бъдещето, според лъскавите обещания на Porsche. Нещото,...
Read More