Ferrari планира 6 нови модела за следващите две години

Италианската компания обяви плановете си за следващите няколко години, според които предстои да видим 6 изцяло нови модела и модификации на вече съществуващи коли.

Очаква се дъждът от нови Ferrari-та да започне с 458 Spider, открита версия на великолепната 458 Italia. Той ще замени застаряващия F430 Spider. Ако това не е достатъчно, за да задоволи апетита на феновете от Маранело припомнят, че работят по проект F151. Зад този индекс се крие наследникът на 612 Scaglietti, четири местно GT, от което се очаква да бъде първият сериен автомобил със хибридната система за регенерация на спирачната енергия KERS.

Наследник на Enzo се очаква през 2012 г., за който няма почти никаква информация. По това време се очаква и дебюта на изцяло новия модел, който ще замени 599 GTB Fiorano, с кодово име F152. През 2013 г. ще бъде добавен и фейслифт на кабриото California. Изглежда, че инженерите на Ferrari ще трябва да забравят за семейните вечери през следващите няколко години, тъй като ги очаква натоварена програма.

More from Бранимир Николов
Когато нещата се прецакат…
Тест на предпазните огради на магистрала
Read More