Димина завеса: Себастиан Льоб и Citroen C4 WRC на жълтите павета

София посрещна с овации 6-кратния шампион в Световния рали шампионат Себастиан Льоб и съотборникът му Дани Сордо. Демошоуто бе спретнато на жълтите павета пред Националната художествена галерия. И включваше много дим, горещи гумени следи по настилката и искрени овации.

Още снимки във Фейсбук страницата на БГ Автоблог

Двамата рали шампиони вдигнаха във въздуха много от прахта, набита в паважа на бул. Батенберг. Който беше загрят от рали състезателката Екатерина Стратиева с нейния Ситроен С2. Въпреки, че е възпитаник на художествената академия, нейният С2 беше с ефектно, но леко кичозно фолио в жълто-розово-зелено-леопардово.

С доста повече стил се отличиха WRC звездите, които завъртяха няколко шеметни кръгчета с автомобилите, с които ще се състезават следващия уикенд на рали България. Надпреварата за първи (надяваме се не и последен, въпреки че догодина със сигурност пропускаме) път е част от календара на Световния рали шампионат, в който Себастиан Льоб се бори за 7-ма титла.

Сред множеството ВИП гости се открои отсъствието на Бойко Борисов, но пък изпълнителната власт беше заместена от зам. министъра на външните работи Марин Райков. Явно видното франкофонство помага в заемането на позиция до Себастиан Льоб 🙂

Жълтите павета видяха изключителни автомобили, блестящи майстори, много горещи следи от гума, облаци дим и прах. И беше страхотно. Поздравления за Ситроен, Автомотор Корпорация, Тотал и Ред Бул. Които обаче,  можеха да пропуснат неловкия момент с раздаването на 20 шапки и 10 чадъра на публиката. Неловко е.

More from Бранимир Николов
Tesla Model S: Най-продаваният автомобил в Норвегия
Струващата около $110 хил. Tesla Model S е най-продаваният лек автомобил в...
Read More