Уличен боец: Mitsuoka Orochi

БГ Автоблог смята, че когато парите са в излишък и „свиневозите” (Porsche Cayenne, Mercedes G, GL, ML AMG, BMW X5, X6 и пр.) станат скучни, идва ред на гранде резилите, какъвто е Mitsuoka Orochi. Да поздравим братя Диневи, единият от които (Йордан) е бил достатъчно богат и недовиждащ, за да си поръча подобна машина.

БГ Автоблог беше изключително изненадан да установи, че в китната ни родина битува един от малкото екземпляри на Mitsuoka Orochi. Японската спортна кола е известна с това, че е носителка на n- на брой титли в класациите за най-грозен, ненужен на човечеството и посредствен автомобил. Произвежда се в малко екземпляри, тъй като свръхбогатите и лишени от вкус руснаци, японци, араби и южноазиатци не са чак толкова много.

БГ Автоблог смята, че когато парите са в излишък и „свиневозите” (Porsche Cayenne, Mercedes G, GL, ML AMG, BMW X5, X6 и пр.) станат скучни, идва ред на гранде резилите, какъвто е Mitsuoka Orochi. Да поздравим братя Диневи, единият от които (Йордан) е бил достатъчно богат и недовиждащ, за да си поръча подобна машина. И да я паркира гордо на собствената си марина в несебърското село Св. Влас.

Този автомобил прилича на нещо средно между нахилена хиена и МакКуин Светкавицата от анимацията на Дисни „Колите”. В дизайна има и няколко красиви линии, но цялостното усещане е за авторството на бездарен студент. Претрупаността и кичът в Orochi си подават ръце, за да прегърнат табелката на задната броня с надпис „Produced for Mr. J. Dinev”.

Въпреки отварящите се нагоре врати, силуетът на суперавтомобил и гигантските блестящи джанти, Mitsuoka Orochi е твърде посредствен за спортен автомобил със своите 240 к.с., идващи от стандартен V6 агрегат на Toyota. Ако се разровиш, можеш да го откриеш под предния капак на някой Lexus средна ръка или в луксозните версии на минивана Toyota Sienna.

Жалко за над 100-те хиляди в зелено, пропилени от брат Динев за неговата Mitsuoka Orochi. Следващия път, когато иска да направи подобна инвестиция ще го консултираме безплатно. Но ако въпреки това, той прояви класическото твърдоглавие на българския новобогаташ, ще му дадем един безценен съвет: Да не си гравира името върху метални табелки, завинтени върху най-грозните коли на планетата. НИКОГА!

More from Бранимир Николов
Lexus LF-A Nurbugring Edition: Портокал с часовников механизъм
Върху стандартния LF-A (в който няма нищо стандартно) е поработено достатъчно, за...
Read More