Българска работа, ама хубава (да не повярваш!)

Най-мощното Grand Cherokee, което можеш да засечеш в България е доработено в ... България. Изненадка, а? И ако турбото е дело на калифорнийците от Vorteh, перфектно инсталирано от тунерите на Overdive, то интериорът на тази летяща офроуд каляска си е чисто нашенска работа. И мирише на МНОГО (и) скъпа кожа.

Най-мощното Grand Cherokee, което можеш да засечеш в България е доработено в … България. Изненадка, а? И ако турбото е дело на калифорнийците от Vorteh, перфектно инсталирано от тунерите на Overdive, то интериорът на тази летяща офроуд каляска си е чисто нашенска работа. И мирише на МНОГО (и) скъпа кожа.

Тъй като шансовете ти да седнеш в тази кола се оценяват на близки до нулата, ние ще ти разкажем какво има и какво няма вътре. И после ще можеш да се дуеш, все едно някой те е разхождал с най-здравото Grand Cherokee в България.

Интериорът е в различни нюанси на сивото плюс щипка-две карбон на вкус, както би казал най-облият телевизионен готвач. Българското студио Vilner изкормя целия джип, за да облече интериора му отново, но в стилна комбинация от естествена кожа и алкантара. Тъй като всички говорят за последното, но всъщност никой не знае какво е точно (и защо, по дяволите, едно салонче от алкантара товари фактурата за чисто новата ти кола с поне няколко хилядарки в евро) ние ще кажем ясно и високо. Алкантарата не е еленова кожа, а съвсем изкуствен и много хай-тек микрофибър. Толкова хай-тек, че се предлага с цената на естествената кожа, обаче се чисти лесно, издържа много, изглежда като скъп велур и е перфектна за тавана, таблото, седалките, волана или за корите на вратите.

Връщаме се към интериора на червеното Grand Cherokee, който обажда карбон върху скоростите, ръчната спирачка и волана. Всъщност те са облечени с карбонова кожа, която перфектно имитира безбожно скъпия истински карбон. Ако си толкова голям баровец, във Vilner могат и това да ти направят. Но целта им в случая с бруталното Grand Cherokee е да създадат усещане за нещо много по-специално в сравнение с оригиналния пластик-фантастик интериор на всеки модерен Jeep.

Цялата сива композиция в проекта е увенчана с червени шевове, които дискретно напомнят за великолепното червено, в което е боядисан автомобилът. А всяка една от седалките, както и таванът са с дизайнерски щампи с вплетен надпис „600 SRT”. Цифричката показва броя на кончетата под предния капак, а второто на езика на Grand Cherokee означава V8 двигател от Street and Racing Technology серията на Chrysler.

Виж още впечатляващи интериори на www.vilner.eu

More from Бранимир Николов
Защо плановете да привлечем автомобилно производство в БГ са почти обречени?
Бившият президент Росен Плевнелиев обяви, че ще стартира роудшоу в компанията на...
Read More