Открито е тялото на Уве Гембала, спекулациите около трагедията продължават

Тунерът на богатите и известните, германецът Уве Гембала е мъртъв, стана ясно от изявления на южноафриканската полиция, цитирани от Ройтерс. Говорител на местните власти обяви вчера, че служителите на реда са убедени в идентичността на намереното тяло, но предстоят разпознавания и ДНК тестове. Според него, немският тунер Уве Гембала е бил прострелян смъртоносно в главата. Междувременно се появи поредната спекулация около убития германец.

Тунерът на богатите и известните, германецът Уве Гембала е мъртъв, стана ясно от изявления на южноафриканската полиция, цитирани от Ройтерс. Говорител на местните власти обяви вчера, че служителите на реда са убедени в идентичността на намереното тяло, но предстоят разпознавания и ДНК тестове. Според него, немският тунер Уве Гембала е бил прострелян смъртоносно в главата.

Германецът беше притежател на тунинг компанията Gemballa Automobiletechi, чиято продукция превръщаше чудовищните спортисти на Porsche и Ferrari в още по-чудовищни рекордьори. Неговите клиенти са богатите и известните, но предимно богатите.

След изчезването му стана ясно, че немската полиция е разследвала Гембала за укриване на данъци, заради необявена банкова сметка в Швейцария. Дори се стигна до предположението, че изчезването му часове след кацането му на летището в Йоханесбург е инсценирано, тъй като малко след това компанията му обяви фалит. Но в началото местните власти разследваха отвличане.

Една от последните спекулации около смъртта на Гембала е свързана с чешкия милиардер със спорна репутация Радован Крейчир, който планирал инвестиция във франчайз на германеца в Йоханесбург. Източници, цитирани от Сънди Таймс твърдят, че бизнесът с ултра скъпи и екзотични автомобили в Южна Африка често пъти е параван за пране на пари. И Гембала е щял да бъде част от подобна схема. Изданието цитира и Крейчир, който притежава Porsche с конверсия на Гембала казва, че не познава немския тунер.

More from Бранимир Николов
Syrena: Ще я бъде ли полската русалка?
Турската русалка била мъж от кръста надолу и риба от кръста нагоре....
Read More