Ferrari 458 Italia е най-скъпото фламбе на планетата

След блестящия дебют на миналогодишния автосалон във Франкфурт и журналистическите „ох” и „ах”, блоговете и форумите се напълниха с голата истина. В частност - снимки на изгорели 458 Italia. Перверзно красивото Ferrari се оказа почти толкова възпламенимо, колкото и бензинът, който гълта. След първоначалното отхвърляне на проблема, в Маранело все пак се съгласиха, че не е естествено шедьоврите им да се палят като градински барбекюта на национален празник.

След блестящия дебют на миналогодишния автосалон във Франкфурт и журналистическите „ох” и „ах”, блоговете и форумите се напълниха с голата истина. В частност – снимки на изгорели 458 Italia. Перверзно красивото Ferrari се оказа почти толкова възпламенимо, колкото и бензинът, който гълта. След първоначалното отхвърляне на проблема, в Маранело все пак се съгласиха, че не е естествено шедьоврите им да се палят като градински барбекюта на национален празник. За щастие, нито един човек не е пострадал в инцидентите с 458.

Оказва се, че проблемът е лепилото, с което един от термичните изолатори е закрепен за задния калник. Явно никой не е вдянал, че лепилото освен всичко друго би могло да се запали. По тази причина ще бъдат подменени въпросните термични изолатори на всички Ferrari 458 Italia, а новите ще бъдат закрепени с нитове. Надяваме се, не от пластмаса.

More from Бранимир Николов
Гембала 2: След изчезването на собственика следва фалит …
Две седмици след изчезването на Уве Гембала, неговата тунинг фирма Gemballa Automobiltechnik...
Read More