40% спад в продажбите на хибриди в САЩ

На пръв поглед не е кой знае каква новина, но пък казва много. Фактът, че продажбите на хибриди в САЩ са паднали с 40% на годишна база потвърждава очевидното. Хибридите са привлекателни най-вече в период на нестабилни ценови нива на петрола. Евтиният бензин кара американците да гледат все по-рядко в посока Toyota Prius и все по-често в любимите им гигатски тръкове.

На пръв поглед не е кой знае каква новина, но пък казва много. Фактът, че продажбите на хибриди в САЩ са паднали с 40% на годишна база потвърждава очевидното. Хибридите са привлекателни най-вече в период на нестабилни ценови нива на петрола. Евтиният бензин кара американците да гледат все по-рядко в посока Toyota Prius и все по-често в любимите им гигатски тръкове. Просто от един момент нататък, ниската цена на бензина компенсира по-скъпата хибридна технология, която при определени условия сваля разхода на гориво с до 20%. Това е ако гледаме практично на нещата. Ако гледаме реално – американците просто обожават гигантските си автомобили.

Така цялата екоистерия ще струва доста на производителите, които тепърва предлагат хибридни машини. В един момент слабите продажби могат да направят производството на даден хибрид в нерентабилно начинание. По една или друга причина, далеч не всички марки могат да се похвалят с далновидността и късметът на Toyota, които похарчиха и направиха много пари с хибридните Prius и Lexus.

Сега явно е ред на Jeep, Infinity, Cadillac, Land Rover, Dodge, GMC и дори Porsche да отбележат двуцифрен ръст в продажбите.

More from Бранимир Николов
Пиян готвач потроши Ferrari-то на Джей Кей от Jamiroquai
Фиркан до козирката 21-годишен готвач потроши черното Ferrari Enzo на фронтмена на...
Read More