Mercedes CLS: Четиривратото купе – втора част

Продължаваме упорито да твърдим, че четириврати купета не съществуват. И го правим със силата, с която твърдим, че няма симпатични хлебарки. И досега никой не е успял да ни обори. Купето може да издържи да се превърне в комби и да го наричат shooting brake, но добавянето на още две врати автоматично го превръща в седан. Точка! И ново начало за Mercedes-Benz CLS, който получава второто си издание.

Продължаваме упорито да твърдим, че четириврати купета не съществуват. И го правим със силата, с която твърдим, че няма симпатични хлебарки. И досега никой не е успял да ни обори. Купето може да издържи да се превърне в комби и да го наричат shooting brake, но добавянето на още две врати автоматично го превръща в седан. Точка!

И ново начало за Mercedes-Benz CLS, който получава второто си издание. Изглежда много по-приемливо от първото, а средната линия, пунтираща рисунъка на 50-те години е култова. Всичко останало е приятно, гали окото и радва душата. Също както и двигателите – с 20% по-икономични и още по-мощни, сякаш беше възможно…

Бъдещият CLS ще влезе на пазара в Европа с 2 V6 двигателя с работен обем от 3,5 литра. Единият е дизелов с 265 к.с., а другият е бензинов с 306 коня. И двете модификации са оборудвани със старт/стоп система. За първи път четиривратото купе на Mercedes ще получи и четири цилиндров двигател. Това е нафтов агрегат с работен обем от 2,5 литра и мощност от 204 к.с. Топизпълнението засега е CLS 550 с V8 мотор и 402 к.с.

Виж какво казват от Mercedes за новия CLS

More from Бранимир Николов
Най-скъпата кола в света: Продадена!
Bugatti 57 SC Atlantic от 1936 г. е новият носител на титлата...
Read More