CR&S DUU: Мототерминаторът

Чудовищната машина носи крайно дебилното име DUU, но това може да й се прости на фона на дръзкия опит да съчетае класическото състезателно европейско шаси с огромен щатски V2 двигател. Интригуваща идея за мотор. Тя залага на леките шасита от Стария континент и гигантските двигатели от Новия свят. Този филм вече сме го гледали при самолети и автомобили. Сега италианците бъркат в задния джоб, за да извадят отлична мотоциклетна сплав от най-доброто на двете големи култури, разположени от двете страни на Атлантика.

От сп. Penthouse

Всеки, който е имал силата да изгледа четвъртия „Терминатор” е забелязал мототерминаторите, които се изстрелваха от краката на гигантски хуманоидни унищожители, остроумно наречени „жътварите”. Тези мотори имаха перфектни байкъри, изградени от изкуствен интелект. И нагледно показаха на какво ще приличат машините, когато се обърнат срещу хората. Зли, бързи и комбинативни, но все пак победими, мототерминаторите се бараха за най-скоростните машинки на лошите от Скайнет.

Всъщност, мототерминаторите са базирани върху мотоциклети Ducati. Чиято структура използва и малката италианска мотоциклетна компания CR&S за своя проект за ултрафутуристичен мотор. Който поразително прилича на шосейната версия на мототерминаторите. Чудовищната машина носи крайно дебилното име DUU, но това може да й се прости на фона на дръзкия опит да съчетае класическото състезателно европейско шаси с огромен щатски V2 двигател. Интригуваща идея за мотор.

DUU е поредния технически проект, който залага на леките шасита от Стария континент и гигантските двигатели от Новия свят. Този филм вече сме го гледали при самолети и автомобили. Сега италианците бъркат в задния джоб, за да извадят отлична мотоциклетна сплав от най-доброто на двете големи култури, разположени от двете страни на Атлантика. Неговите създатели от компанията CR&S обещават интуитивно поведение на пътя, технологични иновации и внушителен дизайн. И имат всички шансове да покрият залога. Особено с подкрепата на 1,9 литров, двуцилиндров, V-образен двигател X-Wedge на американците от S&S. Все пак, в наши дни този работен обем е достатъчен да предложи отлични възможности на всеки компактен автомобил.

В случая на DUU, щатския двигател юрка разположените под ъгъл от 56 градуса два цилиндъра до мощност от точно 100 к.с. при 5500 об./мин. Въртящия момент е на стойност 150 Нм, а залповете от ауспуха покриват екостандарта Euro 3. Двуцилиндровия X-Wedge е производство на S&S, марката на която се доверяват почти всички щатски производители на уникални и бутикови мотоциклети, в случай, че им е писнало от Harley-Davidson. Това се отнася и за онези сапунени герои от „Американски чопър”, за които всеки мотор трябва да е с вилка като клечки за китайско, а байкъра трябва да е разперен като Исус. Все пак победите по драг рейсинг за мотори и няколкото рекорда за скорост на суша за машини с двигатели на S&S не са чиста случайност.

Авторите на шосейната версия на мототерминатора DUU са специализирани в бутиковите изпълнения и могат да предложат мотоциклета с десетки екстри. Лесно е, когато всички мотори на CR&S се правят на ръка и по поръчка. Можеш да имаш тази машина в едноместна версия или като тандем с две седалки, с окачване по твой вкус, с избрани от теб джанти и боя. Ако се стиснеш за 20-ната хиляди евро, които му искат, може и да я нямаш. Въпрос на вкус. И възможности. Но, ако е първото – бихме те окуражили.

More from Бранимир Николов
Renault Clio TCe: Приятелче
Американците имат много готината поговорка, гласяща No replacement for displacement. С нея...
Read More