Audi Quattro: 30 години „напредък чрез техника” изглеждат великолепно

Когато навършиш 30 години, можеш да се напиеш като казак, да духнеш свещичките на тортата в семейна обстановка или да броиш бръчки. Можеш и да дадеш най-доброто от себе си и да бъдеш приветстван в групата на 30 годишните. Също като Audi Quattro, което открито заявява с Concept, че 30 години „напредък чрез техника” изглеждат великолепно. Този проект подава информация за бъдещите Audi, които ще бъдат по-малко лежерни и доста по-агресивни.

Когато навършиш 30 години, можеш да се напиеш като казак, да духнеш свещичките на тортата в семейна обстановка или да броиш бръчки. Можеш и да дадеш най-доброто от себе си и да бъдеш приветстван в групата на 30 годишните. Също като Audi Quattro, което с Concept открито заявява, че на 30 години „напредък чрез техника” изглеждат великолепно.

Автосалонът в Париж беше дебютът за малкото купенце, прилично на кръстоска между студията Audi e-Tron и възнисък спринтьор. То подава информация за бъдещите Audi, които ще бъдат по-малко лежерни и доста по-агресивни.

Това Quattro, с което момчетата от Инголщад празнуват 30 години рали история е получено след като шасито на едно Audi RS5 се е разделило с голяма част от междуосието. Така полученият резултат получава преработен 5 цилиндров турбомотор от ТТ RS, а двойният съединител отстъпва пред механичната 6-степенна трансмисия. Толкова Audi, толкова Quattro. Също като през 1980 година. Малкото бяло куршумче се изстрелва с 408 к.с., което прави съотношението между тегло и мощност близко до това на R8 5,2 FSI.

Наистина великолепен прототип, който отдава почит на една истинска класика в автомобилизма. Но приятната изненадва пристига със слуховете, че е възможно производство в ограничени серии, като за целта би могла да се използва дизайнерското ателие Italdesign, наскоро закупено от VW Group.

 

More from Бранимир Николов
Porsche 911 Speedster: Последно 20
Нека поздравим Speedster! Той е последната и двадесета поред модификация на Porsche...
Read More