Номинациите за български автомобил на годината вече са ясни

Но изобщо не е ясно защо Пресавтоклуб България въвежда в надпреварата новата категория „Екоавтомобили”. Пазарният дял на хибридите у нас е близък до нулата, вносът на такива коли втора ръка също не е особено интензивен. Явно има една статуетка в излишък, за която предполагаме, че ще бъде топната в зелена боя. След като изсъхне, въпросната статуетка ще бъде връчена на представител на една от трите БГ фирми със свой участник в категорията. Това са вносителите на BMW, Mercedes, Honda и Toyota ...

Но изобщо не е ясно защо Пресавтоклуб България въвежда в надпреварата новата категория „Екоавтомобили”. Пазарният дял на хибридите у нас е близък до нулата, вносът на такива коли втора ръка също не е особено интензивен. Явно има една статуетка в излишък, за която предполагаме, че ще бъде топната в зелена боя. След като изсъхне, въпросната статуетка ще бъде връчена на представител на една от трите БГ фирми със свой участник в категорията. Това са вносителите на BMW, Mercedes, Honda и Toyota със своите BMW ActiveHybrid 7, BMW X6 Hybrid, Lexus LS600 h, Lexus RX и Mercedes-Benz S-Class Hybrid и Honda с Insight.

В най-интересната категория „Автомобил на годината” ще се състезават много добрата нова 5 серия на BMW, слънчевата двойка Citreon C3/DS3, микроскопичният Chevrolet Spark, впечатляващото ново издание на Opel Astra, както и балансираното Volvo S60. При всъдеходите сили ще мерят BMW X3, Dacia Duster, Hyundai ix35, Kia Sportage и VW Touareg. В категория „ванове” имаме странно смесване на баничарки с еднообемни 7-местни коли. Там се състезават Fiat Doblo, Ford C-Max, Kia Venga, Opel Meriva и Peugeot 5008.

More from Бранимир Николов
Топ 5: Най-четени публикации в БГ Автоблог за 2010 г.
Петте най-четени публикации в БГ Автоблог за 2010 година. Писахме доста, публикувахме...
Read More