Теория (и практика) на забавлението от Фолксваген

След тоталния хит, в какъвто се превърнаха „пиано-стълбите”, тези дни от сайта на Фолксваген thefuntheory.com показаха видео на камера за скорост, която снима автомобилите и скоростта, с която преминават през кръстовище. Ако тя е в рамките на позволеното, имаш шанс да спечелиш на лотариен принцип 100 евро. След експеримента с камерата, средната скорост на преминаване пада до 25 км/час, което е намаление с 22%.

Марката с народните автомобили (които отдавна не са народни) предлагаше миналата година 2500 евро срещу твоята забавна идея. „Забавното” в нея трябва да променя поведението на хората към по-добро. Далеч не беше задължително идеята да е свързана с автомобили, но това обикновено помага. Кампанията е от края на миналата година и освен наградата предвиждаше и реализация и видеоклип за най-интересните предложения. След тоталния хит, в какъвто се превърнаха „пиано-стълбите”, тези дни от сайта на Фолксваген thefuntheory.com показаха видео на камера за скорост, която снима автомобилите и скоростта, с която преминават през кръстовище.

Ако тя е в рамките на позволеното, имаш шанс да спечелиш на лотариен принцип 100 евро. Един от печелившите коментира „какво по-хубаво от това да печелиш, когато караш по правилата”. Клипчето завършва с информацията, че средната скорост на кръстовището преди експеримента е била 32 км/час. След експеримента с камерата тя пада до 25 км/час, което е намаление с 22%. С което маркетинг отдела на Фолксваген доказва, че забавлението може да промени поведението ни към по-добро.

Припомни си пиано-стълбите на Фолксваген:

More from Бранимир Николов
Българската нишка в автомобилната индустрия
„Българският автомобил” или по-точно неговата липса е един огромен и болезнен комплекс...
Read More