БМВ 5 серия е автомобил на годината в България

БГ Автоблог е на мнение, че българската награда на БМВ 5 серия е разумна. Това е една от най-силните марки в България, която с 5-та извади наистина добър автомобил. За разлика от титлата на Hyundai ix30. Тя звучи като тотален нонсенс на фона на играчи като VW Touareg и Dacia Duster. Първият е 4х4 от много висока класа, а другият е много изгодно предложение. Явно златната среда в този случай се намира на корейска територия. Категорията Ван на годината е странна с еклектичния сбор от баничарки и MPV-та с различни размери, но пък победителят Форд C-Max отново е добър автомобил на добра цена.

Резултатите от състезанието за българска кола на годината вече са ясни. Остават страстите и коментарите около тях. Победители (в курсив) и победени:

Автомобил на годината

БМВ 5 серия

Ситроен С3/DS3

Опел Астра

Волво S60

Шевролет Спарк

4х4 на годината

Hyundai ix35

Kia Sportage

VW Touareg

BMW X3

Dacia Duster

Ван на годината

Фиат Добло

Форд C-Max

Киа Венга

Опел Мерива

Пежо 5008

Екоавтомобил на годината

БМВ 7 Active Hybrid

Mercedes S 400 Hybrid

БМВ Х6 Hybrid

Лизингово дружество на годината

Райфайзен лизинг

Застраховател на годината

Бул Инс

Домакин на церемонията по връчването на наградите за Автомобил на годината бяха Пресавтоклуб България и голф-клубът в софийското село Равно поле. Обстановката там е относително приятна, за разлика от проблемите с озвучаването, които са традиционни за (почти) всяко българско събитие. Водещите от предаването „Аламинут” ще оставим без коментар, за разлика от няколко ключови факта.

Не стана ясно кои са останалите номинации в „бизнес” категориите Лизингово дружество на годината и Застраховател на годината. Нито по какви критерии са избрани. Факт е, че Райфайзен лизинг получиха награда на церемония, на която са основен спонсор. Щеше да бъде разумно от тяхна страна, ако бяха спестили това както на себе си, така и на публиката.

Екоавтомобил на годината се превърна в още по-комична номинация с двете състезаващи се марки – БМВ и Мерцедес. Отсъствието на двойката Тойота и Лексус беше натрапчиво. Все пак това са марките, които накараха купувачите по света да пожелаят хибридите.

БГ Автоблог е на мнение, че българската награда на БМВ 5 серия е разумна. Това е една от най-силните марки в България, която с 5-та извади наистина добър автомобил. За разлика от титлата на Hyundai ix30. Тя звучи като  тотален нонсенс на фона на играчи като VW Touareg и Dacia Duster. Първият е 4х4 от много висока класа, а другият е много изгодно предложение. Явно златната среда в този случай се намира на корейска територия. Категорията Ван на годината е странна с еклектичния сбор от баничарки и MPV-та с различни размери, но пък победителят Форд C-Max отново е добър автомобил на добра цена.

More from Бранимир Николов
Тежка вечер за BMW-истите в София: BMW X5 и BMW Bullshark на Vilner
Четвъртъкът се оказа натоварен за любителите на BMW в София. Новият Х5...
Read More