Mercedes SL 63 AMG Shadow line: Сянката, която блести

Знаете ли какво е общото между набиращия популярност през 60-те Ралф Лорен, блестящата звезда на 70-те София Лорен и превърналия се в емблема на сексуалната революция от 80-те Хю Хефнър? Всички те са притежавали Mercedes-Benz SL на върха на славата си. И днес е така - бизнесмени, звезди на шоубизнеса и спорта купуват този кабриолет. Колата наистина е много добра, но все пак не е перфектна. Един клик с мишката те дели от това да научиш какви са подобренията върху този SL, направени от екипа на Наско Вилнер. За да подскажат тихо, че сянката може да блести...

Големият спортен кабриолет на Mercedes винаги е бил магнетичен автомобил. През последния половин век тази кола неизменно е била изборът на богатите и известните. Без значение дали говорим за набиращия популярност през 60-те Ралф Лорен, блестящата звезда на 70-те София Лорен или за превърналия се в емблема на сексуалната революция от 80-те Хю Хефнър. Всички те са притежавали Mercedes-Benz SL на върха на славата си.

И днес е така. Голямото кабрио на марката с трилъчата емблема е предпочитано от звезди на спорта, шоубизнеса и от успешни бизнесмени. Попзвездата Бритни Спиърс, шампионът от Ф1 Себастиан Фетел, феноменалният актьор Джим Кери, изключителният плувец Майкъл Фелпс и кеч звездата Батиста са в съвременния клуб на притежателите на Mercedes-Benz SL. Както и нашият герой, бизнесменът Румен Лазаров, изпълнителен директор на Римекс Холдинг.

Като човек с афинитет към класата в автомобилите, той е направил отличен избор с черния SL 63 AMG. Брилянтен, почти върхов автомобил. В който има едно единствено „но”. И то се крие в интериора на (почти) всеки премиум автомобил, също като в този SL. Освен ако не са поръчкови, повечето луксозни коли са някак бледи отвътре. Интериорът им не отговаря в достатъчна степен на това, което всъщност са. Когато седнеш в автомобил с цена от четвърт милион нагоре, не очакваш волан, който можеш да видиш в С-класата. Нито седалки, скрити в неутрална черна кожа. Тази кола заслужава много повече! И тук се намесват момчетата и момичетата от ателието за поръчкови автомобилни интериори Vilner.

Проектът Mercedes SL 63 AMG Shadow line, който изпълняват, има за цел да вдъхне живот на иначе неутралния интериор на автомобила. Основната тема се запазва, но към нея се добавят няколко интересни акцента. На първо място е воланът. Той е стандартен за всички AMG модели на Mercedes, но въпреки това изглежда някак обикновен. От Vilner са работили единствено върху кръга, основата от три спици е запазена. Долната част на волана е отсечена, а ръкохватките са една идея по-дебели. Запазена е оригиналната тема от фино перфорирана кожа за двете части отстрани и гладката черна кожа за горната и долната част на кръга. Към тях обаче е добавен филигранен светло сив шев, с който е изпълнен целия интериор.

Вратите получават нов облик с комбинация от червена перфорирана кожа и фино орнаментирана черна кожа. Червеният панел във вратите е така тапициран, че създава усещане за път, който се слива с хоризонта заради високата скорост. От друга страна, орнаментираната черна кожа придава стилна индивидуалност на този проект. Тук нямаме крещящи цветове или кичозни щампи. Посланието на естетиката се носи само от релефа на кожата. И то се разкрива в детайли само при ослепителна дневна светлина или при допир.

Седалките на Mercedes SL 63 AMG Shadow line са изцяло преобразени. Те получават своята порция от фино перфорираното червено и от три различни вида черна кожа. Комбинацията от тези два цвята винаги е нашепвала едно нещо. И то е стихийна страст. Почти неукротима и винаги привлекателна.

Орнаментираното черно покрива подглавниците, в които е скрита системата „Въздушен шал”. Тя представлява малък калорифер, който затопля въздуха и нежно го пуска край врата на водача и неговия спътник, за да им даде удоволствието от кабриолета и в по-студените дни. От студио Vilner са завършили тази композиция със светлосива бродерия, която изписва името на този проект – Shadow line. За да подскажат тихо, че сянката може да блести.

More from Бранимир Николов
Volvo и Polestar: Най-бързите шведи
Супермощното Volvo ще носи индекса PCP, който ще трябва да разчитаме като...
Read More