Мечтаеш за собствена писта? Honda продават своята

Honda продава тестовата си писта, след като марката реши да концентрира работата си по разработката на нови автомобили в щата Охайо и така съоръжението в пустинята стана излишно. В случай, че притежаваш няколко милиона в щатски долари, имаш всички шансове да получиш пистата. Точно колко не се съобщава, но се знае, че към нея вървят сервизи, бензиностанция, офис сграда, както и пояс от дървета, които скриват тестовите автомобили от нежелани очи.

Японската компания Honda се разделя с един от най-любопитните си активи. Тестовата писта в американската пустиня Мохаве от години е терен за изпитания на нови мотори, ATV и автомобили. Тя е разположена на близо 5 хил. акра площ и включва гигантски скоростен овал с дължина 12 км., както и 7 км. път с различни настилки. Към това трябва да се добави и офроуд трасе.

Honda продава тестовата си писта, след като марката реши да концентрира работата си по разработката на нови автомобили в щата Охайо и така съоръжението в пустинята стана излишно. В случай, че притежаваш няколко милиона в щатски долари, имаш всички шансове да получиш пистата. Точно колко не се съобщава, но се знае, че към нея вървят сервизи, бензиностанция, офис сграда, както и пояс от дървета, които скриват тестовите автомобили от нежелани очи.

Виж обявата

More from Бранимир Николов
Рено Меган Седан: Френска разходка
В нито едно от многобройните си издания, триобемната каросерия на Рено в...
Read More