Audi A6: Новият модел расте, цитира баткото А8

Е-класата на Mercedes се появи миналата година, през тази излезе новата 5 серия на BMW, сега сме свидетели на дебюта на новото Audi A6. Тези три машини оформят Светата немска троица в класа на представителните седани. И тя ще изглежда по този начин през следващите поне 5 години. Новото Audi A6 се брои за изцяло нов модел, но има силна прилика със стария. И цитира много от формите на лимузината А8, която бе представена миналата година.

Е-класата на Mercedes се появи миналата година, през тази излезе новата 5 серия на BMW, сега сме свидетели на дебюта на новото Audi A6. Тези три машини оформят Светата немска троица в класа на представителните седани. И тя ще изглежда по този начин през следващите поне 5 години.

Новото Audi A6 се брои за изцяло нов модел, но има силна прилика със стария. И цитира много от формите на лимузината А8, която бе представена миналата година. Типично за марката, автомобилът е амалгама от леки метали, предимно алуминий и високо технологична стомана с различна устойчивост на усукване за различните елементи. Отвътре, новият А6 ще предложи познатия за Audi феновете интериор, който запечатва шофьора и неговите спътници в салон от кожа, дървесина и луксозни глезотийки. Като например отопляемите и вентилирани седалки с функция за масаж.

В началото автомобилът ще се предлага с пет двигателя. Два бензинови и три дизелови, по-късно ще има и хибридна версия. Най-икономичният е 2 литровия TDI, а най-разточителният е 3 литров бензинов TSI с турбо и 300 к.с. Трилитровият дизел обещава най-добър баланс между тези два показателя, като измереното ускорение е 6,1 сек. от 0-100 км/час, мощността е 245 к.с., а и среден разход на гориво от 6 л. дизел на 100 км.

Скоростните кутии варират в зависимост от двигателите, с които ще бъдат куплирани. Ще се предлагат 6-степенната механична, 7-степенния S-Tronic, а заедно с хибрида ще се появи и автомат с 8 предавки.

Tags from the story
, , ,
More from Бранимир Николов
Най-големият мол за автомобили ще се строи в Истанбул
Еха, турците не се спичат дори от финансовата криза. В Истанбул се...
Read More